lørdag 31. mai 2014

Tubesokker

Har strikket tubesokker. De var morsomme å strikke. Har strikket av Craxy Zauberball.  på pinne  nr. 3. Litt tynt men greit med noen tynne ullsokker også til vinteren.
De ble passende både til åtteåringen og også meg. Men nå er både åtteåringen og jeg slanke, men de ble selvsagt kortere til meg. Litt mer drar jeg i skostørrelse og litt tykkere legg har jeg jo :-)
Og da kan dere like gjerne få oppskriften.
La opp 60 masker, 3 rette og 3 vrange. 5 omganger over hverandre. På 6 omgangen forskjøv jeg mønsteret 1 maske. Slik forsetter man med en maske forskyvning hver 6 omg. til man har ønsket lengde. Da strikker man den tåfellingen man liker best.


fredag 30. mai 2014

Ny tag

Har laget ett bursdgaskort som en tag. Ganske så flat så egner seg veldig godt også som bokmerke.
Papirer fra Maja Design. Motiver er en toppers fra The Hobby House. Blomster fra Wild Orchid Craft. Bokstavene har jeg stanset ut med ett QuicKutz alfabet i mosegummi. For det er jo klart lager man kort selv må det jo være med navn! Spesielt når mottakeren bare er 8 år :-)

onsdag 21. mai 2014

Rulleskøyter

Hos Scrappelyst har de en utfordring om temaet vår.
Jeg har scrappet dette bilde av en veldig stolt snupp som har fått seg rulleskøyter. Det ble plutselig evldig aktuelt da 2 av bestevennene hadde. Men det har vært mye fin utelek med ruleskøytene så det var en grei ting å investere i. De er slik at de også kan justeres i størrelsen og det er mulig at jeg også kan bruke de så hun vil nok ha de en god stund.
HAr prøvd å være kreativ men det ble ikke som tenkt (som vanlig). Arkene er fra Maja Design. Sommerfugler fra mestergrønn som har fått noen lag Distress Stains i fargen Milled Lavender.
Deltar i utfordringen da selvsagt hos Scrappelyst.


mandag 19. mai 2014

Blå og hvite grytelapper

Har strikket ett par blå og hvite grytelapper. De er like de som er i forrige innlegg men der hadde jge brukt 3 farger. Til de blå gikk det med nesten ett helt nøste Bommul sport og 28 gram med hvit Cotton Lux. Strikket på pinne 3,5.
Har ikke festet trådene enda og de burde vært presset litt hadde blitt finere da. En gang blir det nok gjort :-)

søndag 18. mai 2014

Grytelapper og oppvaskkluter

Har dukket ned i plastkassen med bommullsgarn og fått brukt opp noe garn som har ligget lenge. Noe er smårester (grytelappene) mens oppvaskklutene er strikket av nesten hele nøster.
Den lilla lappen har jeg ikke helt ebstemt emg for om skal bli vaskeklut til WC eller grytelapp til grillen på hytta. Er heklet  i relieffmønster som jeg fant påskriften til i Familien storer Håndarbeidsbok.
Garnet har ligget siden 1991 da min mor strikket en lilla genser av dette garnet til meg, ble igjen ett par nøster. Jeg har tidligere brukt noe av det til å strikke en dukkekjole men var fortstat nesten ett helt nøste igjen. Jeg heklet så lang jeg kunne og det var igjen 4 cm av nøste. Da hadde jeg fått fastmasker langs 3 kanter :-) Det ble for tykt til oppvaskkluter i dette mønsteret men som grytekluter er det perfekt for de vil bli tykke og gode å bruke.

Tok ett abbonnement på Familien kun for å få boken. Har lest ett innlegg fra en annen som skrev at hun var meget skuffet over boka mens jeg er veldig fornøyd. Til tross for at jeg har spart på oppskrifter og mønstrer i ca 40 år, fant jeg mye fine tips når det gjaldt hekling. Var en del bra strikketips også synes jeg.







søndag 11. mai 2014

Pay it forward

For en uke siden fikk jeg denne flotte gaven fra Lisbeth bak bloggen mine puslerier.
Hun hadde en pay it forward som jeg deltok i. Og jeg anbefaler en tur innom bloggen hennes der finnes det masse vis av inspirasjon på mye forskjellig.
Glassbrikkene er allerede blitt godt brukt og tøfflene er nydelige å ha på bena. Har bares ett bilder av slike før og nå eier jeg ett par selv til og med uten å ha strikket de selv.
Jeg elsker å få hjemmelagde gaver men desverre så er det alt for få av mine venner som lager ting selv. Derfor blir det ekstra stas når jeg får en slik gave:-)

Nå er det min tur til å sende staffettpinnen videre og jeg håper noen vil være med.
De tre første som skriver i kommentarfeltet, vil få en hjemmelaget gave av meg innen 12 måneder. Mottakeren må så, innen 12 måneder sende en hjemmelaget gave til tre nye personer.

Så vil du være med legger du igjen en kommentar til dette innlegget :)

mandag 5. mai 2014

Gjennbruk av hermetikkboks

Begynner i ny jobb onsdag og har i den anledning dekorert en hermetikkboks som jeg skal bruke som pennholder. Den ble malt i høst men først nå har jeg fått gjort litt mer med den.

Har brukt bilde fra Made by Janet, blonde kjøpt i Kiel, hampetråd fra Nille. Fuglen er kjøpt i en blomsterbutikk i Son, og stemplet med ett tekstbakgrunnstempel. Og blomstene er fra Wild Orchid crafts, tror perlene også stammer derfra.
Hos Kreativ Verden vil de se disse fargene rosa,hvit og beige.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...