tirsdag 18. mars 2014

Mine mislykkede tovede votter og tøfler

Har strikket tovede tøfler til Eline av  Drops Alpaca Mix som jeg hadde igjen etter en jakke (som ikke er blogget enda). Har strikket de tidligere og de ble en stor slager men begynner å bli for små nå.
Strikket de litt større ettersom hun er større og de ble tovet i vaskemaskinen på 50 grader finvask i sammen med 2 påskehaner. De kom ut alt for små. Jeg pyntet de med en blå søm og de ble gitt bort til en kollega med 2 sønner der de etterhvert vil passe eldstemann. Da kom de i hvert fall til nytte!
Men dette garnet er også ett veldig godt bekjentskap når det gjelder å tove.
Har også prøvd å strikke tovede votter til Eline. Har brukt oppskrift fra Nøstebarn på begge. Og Kauni garnet etter kjolen litt lengre ned i bloggen her. Garnet ble supermykt når det ble tovet virkelig ett flott bekjentskap!
De første jeg strikket, strikket jeg i dobbelt garn og de ble tovet på 60 Grader sammen med 1 påskehane. De ble alt for store til henne men perfekte til meg. Så nå har jeg hatt flotte deilige votter i hele vinter. En vinter som riktignok har vært veldig kort og mild.
Prøvde da en gang til og denne gang i enkelt garn. Husker selvsagt ikke hvor mye jeg hadde vaskemaskinen på men disse kan ingen bruke. Ikke for at de ble alt for små men for at tommelhullet rett og slett tovet igjen, så ingen får tomlen inn der.  Ellers hadde de nok vært passende til 4-5 år.
Så Eline har ikke fått hverken nye tøfler eller votter så det må ny prøving til en gang før neste vinter!
Og litt treg av meg for disse tingen ble strikket i januar.2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Nei, så ergelig at tovingen ikke helt ble som planlagt.
Vottene var jo så fine i farge og fasong :)

Du får prøve igjen :O)

Ha en fin kveld,
klem Fredrikke

Inas lune hjørne. sa...

Så kjedelig at tovinga ikke gikk bra. Har hatt noen slike runder, jeg og.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...