søndag 9. mars 2014

Vår i hagen


Vi flyttet i juni i fjor til rekkehus med en mini hage. Det var opparbeidet ett blomsterbed mitt i plenen med noen planter i. Det var blandt annet en veldig stor hvit høst floks som ble halvert, noe ble gitt bort, noe ble tatt med på hytta og jeg flyttet den litt i bedet. Det er også 2 små pioner så de må stelles ekstra godt så de kan bli størrre og blomstre mer. Så her blir jeg nødt til å lese meg frem til hvordan de skal stelles. Var også noe jeg lurte på om var en tust med ugress var omtrent en 30 cm høy. Når høsten kom langt utpå viste det seg lang fra å være ugress det var nemlig en flott staude som blomstrer sent. Som jeg selvsagt nå ikke husker navnet på :-)
Men bedet må jo ha mer planter, så på høsten kjøpte jeg en pakke med div Iris løker som da skal blomstre i mai og juni. Tok også med en pakke med anemoner. De blir kun 5 cm høye og blomstrer i april. Da er de ferdige med blomstringen når det kommer andre planter.
Var og tok noen bilder i dag for jeg synes det er kjempespennende å se hva som egentlig dukker opp av jorda her. Så noe jeg tror er tulipaner, påskeliljer og krokus så blir kjempespennende å se om jeg har rette utpå våren en gang.
Tok noen bilder, kanksje ikke så spennende for dere men jeg elsker alt som gror så da må jeg dele det emd de som leser bloggen min:-)

Dette må være en krokus og det er fler grønne blader så håper det kommer fler.
Er dette Anemonene jeg satt i fjor høst?

Tulipaner ?
Dette vet jeg ikke men tror kanskje påskeliljer?
Her er det Iris de lange tynne til ventre, de med mer tynne blader er Anemoner og de mørke i forgrunn tror jeg er tulipaner.
I høst kjøpte jeg noen lyngplanter og en kålplante som jeg plantet i denne potten ved inngangspartiet vårt.Kålplanten råtnen i løpet av høsten så nå var det plass til påskeliljer. Så da var ikke veien spesielt lang til gartneriet for å handle.

Ved inngangsdøren har jeg hatt denne sinkbøtta stående med litt avklipte grøny fra hytta. Til jul ble de pyntet med røde heklehjerter mens nå fikk de besøk av en potte med påskeliljer. Tror det kan bli fint når de begynner å blomstre.
1 kommentar:

Kort og Søm sa...

Å jo...det er alltid spennende å se hva som vokser opp av jorden :)
Jeg må sette igang med frøene mine snart, eller blir det sent som ifjor.

God søndag,
klem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...