søndag 27. juli 2014

Mine skatter fra Danmark

Hovedturen i år har gått til Danmark og Juelsminde. Ett flott lite sted på Østkysten av Jylland.
Ettersom været var som det var har vi vært veldig lite rundt omkring, men vi fikk med oss legoland selvfølgelig og det var slitsomt å gå rundt der i 29 varmegrader og omtrent ikke vind. Men vi har også vært på Glud Museum, Østjysk Landsbymuseum. Der var det kvinner som satt og slo nuppereller, broderte og lagde kniplinger. Kniplinger var det desuten en mann også som lagde. Var også en tredreier (heter det det tro?) og en smed. Moro for Eline og se de i aksjon.

Jeg måtte jo bare ha med meg ett par kniplingr hjem. Brikka ga jeg 50 DKR for, det er helt vilt å selge det så billig. Kortene jeg kjøpte er pyntet med nupereller. Det er en teknikk som kun består av en knute eller 2 halve om en vil. Men det er viktig å lage den riktig for å klare å slå nupperellene.
Min mor er en mester (eller har vært i en alder av 79 med vonde og hovne fingre går det ikke så lett lenger) hun fyller 80 om 2 uker så jeg måtte jo bare ha med ett kort til henne med nupperreller på.Kortene er til og med med ekstra papir inni. Skikkelig flott.

I juelsminde var det en keramiker som hadde verksted og butikk og jeg siklet vær gang jeg gikk forbi huset hennes for jeg hadde fått veldig lyst på disse hønene jeg har kjøpt. Problemet var bare at vi rakk aldri butikken i normalåpningstiden, men siste fredagen var det langfredag og da var det bare avgårde for å handle. Og som dere ser de ble med meg hjem. Tanken er at de skal pynte opp på terrassen sammen med blomster pottene. Blomstene skal stelles i morgen orker ikke gjøre det i dag. det straffer seg å reise på ferie er mye blomster som må ha ekstrastell når vi nå har kommet hjem.1 kommentar:

Roberta Mendes sa...


Hi, I love your craft, is beauty, I love a colors, I follow your blog, hugs from Brazil.
Visit my blog - Tita Carré - free patterns crochet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...